Followers

Ahad, Julai 11, 2010

Dia bogel USM dapat TAHNIAH..

Salam.. Salam Sejahtera..

Hampir 2 bulan blog ini terabai kerana kekangan masa yang menyekat untuk meneruskan kehidupan di dunia media maklumat tanpa sempadan ini. Hari ini juga blog Mencari Cahaya Pelita ini sudah berusia 1 tahun. Seperti baru kelmarin menceburkan diri di dalam dunia media baru ini.

Sepanjang tempoh masa 'berehat' daripada arena penulisan blog ini terlalu banyak isu menarik yang membuatkan hati meronta-ronta untuk menulis bagi menyatakan pendirian dan pendapat. Namun begitu kesemuanya itu perlu diketepikan bagi memberikan tumpuan kepada perkara yang lebih penting. Di antara isu yang menarik untuk di ulas ialah berkaitan dengan CADANGAN pemansuhan peperiksaan UPSR dan PMR. Tahniah kepada rakan yang memberikan pendapat rasional di akhbar.

Satu isu yang saya rasa cuba mencari publisiti murahan ialah ....Dalam Botol. Maafkan saya jika saya mengatakan bahawa pengakuan BERBOGEL yang dilakukan oleh pelakon bernama Arja Lee itu sebenarnya salah satu cara untuk MEMPROMOSI filem tersebut. Dikhabarkan juga ada seorang lagi pelakon lelaki telah mengaku turut berbogel di dalam filem yang bakal ditayangkan nanti kerana menjiwai watak akibat di rasuk. Hebat betul mereka semua menjiwai watak.

Saya ingin merujuk Siti Jarum tulisan dalam ruangan SITIJARUM di dalam Pancaindera Mingguan Malaysia yang secara tidak langsung menghina Universiti Sains Malaysia (USM). Secara jelas, terang dan nyata tidak perlu bersuluh lagi bahawa si Cik Siti Jarum ini telah menghina USM. Cik Siti Jarum berkarat yang menulis itu dengan bangga mengucapkan TAHNIAH kepada USM kerana melahirkan pelakon bogel. Adakah kerana seorang manusia maka seluruh USM perlu di kutuk? Jangan kerana sebatang JARUM BERKARAT yang suka bergosip maka beliau telah memalukan seluruh warga USM dengan menggunakan jenama MINGGUAN MALAYSIA.

Saya tidak mahu menyalahkan sepenuhnya SITI JARUM dalam perkara ini. Di antara punca utama ialah daripada pelakon itu sendiri. Arja Lee terlalu 'GHAIRAH' menjiwai watak ketika berlakon tetapi dia perlu mengetahui bahawa dia sedang berlakon di MALAYSIA dan bukannya di negara BARAT. Jika sekiranya beliau berlakon di BARAT, perkara seperti ini sudah tentu tidak akan disensasikan.

Saya bersetuju dengan kenyataan mantan Mufti Johor Dato' Nooh Gadut, beliau telah meminta supaya mereka yang bersekongkol dalam perkara itu untuk bertaubat nasuha kerana khuatir akan mati dalam keburukan dan maksiat serta mendapat kemurkaan Allah S.W.T.

Seperti mana yang diperkatakan oleh Dato' Nooh Gadut, golongan haiwan pun tahu malu apabila tidak menunjukkan kemaluannya kepada manusia. "Inilah akibatnya apabila iman tiada, malu pun hilang", kata beliau.

Satu pertanyaan yang ingin saya ajukan di sini, kenapa dalam banyak-banyak isu sosial yang ada di Malaysia ini tajuk ......Dalam Botol menjadi pilihan? Filem yang sebelum ini pun ada kaitan dengan seks. Adakah pihak yang berkaitan tidak serik-serik atau sememangnya gila seks? Berkaryalah dengan sopan, filem seperti Adnan Sempit pun mampu mencapai keuntungan besar tanpa pelakonnya berbogel.

2 ulasan: