Followers

Selasa, Ogos 10, 2010

Rakyat Johor jangan jadi bodoh & terpedaya dengan hasutan

Salam.. Salam sejahtera..

Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim ibni Almarhum Sultan Iskandar telah murka kepada sebuah parti politik yang cuba mengheret baginda ke kancah politik.

"Akhir-akhir ini, saya mendapati ada pihak yang cuba memecah-belahkan perpaduan di kalangan rakyat di negeri ini demi kepentingan peribadi mereka dan sebagai contoh terbaru, pada satu majlis di Batu Pahat baru-baru ini, ada pihak cuba mengheret saya ke dalam kancah politik dengan memaparkan gambar saya di sepanduk kempen politik mereka. Perbuatan ini satu tindakan yang biadab dan kurang ajar serta tidak seharusnya berlaku walaupun saya tahu pihak polis sedang menyiasat perkara itu. Rakyat negeri ini jangan menjadi bodoh dan terpedaya dengan hasutan manusia yang tiada pendirian hidup kerana saya tidak mahu rakyat saya dipecah-belahkan oleh manusia seperti ini", titah baginda Sultan Johor. Berita Harian
7 ulasan:

 1. Dalam berita diastro Awani serta TV3 disiarkan kenyataan penuh paduka sultan Johor....Rakyat Johor ingatlah jangan terpengaruh dan menjadikan isu pemerintah sebagai satu perjudian ataupun bahan ujian..tengok apa sudah jadik dengan melayu Penang...dan Selangor..so fikir2 lah sebelum bertindak.

  BalasPadam
 2. kalau dah betul2 sedia untuk menerima ujian selepas mengubah pemerintah, silakanlah..sedarlah bahawa keamanan yg sedia ada sukar dikembalikan jika sekiranya ia bertukar kepada kekacauan..

  BalasPadam
 3. Salam Perjuangan,

  TAHNIAH, kerana perjuangan kita dalam menegakkan kebenaran mengenai kepincangan Pakatan Pembangkang pimpinan Anwar Al Juburi mendapat maklum balas positif dari kalangan pengunjung. Kami juga begitu teruja membaca artikel2 yang disampaikan di dalam blog anda.

  Untuk pengetahuan saudara, blog kami yang dahulunya diberi nama UNIT MEDIA WANGSA MAJU telah dibubarkan dan kini telah melakukan beberapa penjenamaan semula. Kami telah membuat keputusan untuk menukar blog kami kepada GELOMBANG WANGSA MAJU.

  Nama GELOMBANG WANGSA MAJU ditubuhkan atas permintaan beberapa pengunjung setia yang mahu blog kami dikekalkan di samping semangat perjuangan kami untuk meneruskan agenda menidakkan Anwar Al Juburi serta barisan keparat beliau.

  GELOMBANG WANGSA MAJU akan menjadi lebih kritis dan terus mengkritik pihak pembangkang secara konsisten. Pihak pemerintah juga tidak akan terkecuali dari kritikan dan teguran blog ini. Tidak ada satu pun parti politik yang akan terlepas pandang.

  Wadah perjuangan blog ini akan menjadi lebih universal dan bebas sekalipun masih tertumpu kepada usaha menyampaikan mesej pada isu isu nasional dan khususnya isu isu tempatan berkisar Parlimen Wangsa Maju.

  KAMI juga TIDAK LAGI TERIKAT DALAM MANA2 PARTI POLITIK sebaliknya bebas menumpukkan isu2 yang dirasakan wajar ditegur dan dikritik.

  Oleh itu, Kami berharap agar anda dapat MENUKAR NAMA BLOG KAMI DARI UNIT MEDIA WANGSA MAJU kepada GELOMBANG WANGSA MAJU di dalam list blog anda agar tidak berlaku sebarang kekeliruan dari pihak anda mahupun sahabat2 kita yang lain..


  SEKIAN,

  UMNO Didahulukan...
  BN Diutamakan...

  BalasPadam
 4. terima kasih di atas makluman tersebut..

  BalasPadam
 5. uncle seeker tu pun sama bodo raja dia

  BalasPadam