Followers

Jumaat, Februari 11, 2011

"Kami Mahasiswa/i Prihatin"

Salam.. Salam sejahtera..

Pada 11 Februari 2011 iaitu hari Jumaat bersamaan 8 Rabiulawal 1432 Hijrah, Ikatan Mahasiswa/i Johor, Universiti Sains Malaysia (USM) akan bersama-sama dengan Sukarelawan Universiti Sains Malaysia (USM) dan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) bertolak ke Pagoh, Johor Darul Ta'zim dalam misi sukarelawan selepas banjir.

Misi ini adalah misi yang dipelopori oleh Universiti Sains Malaysia dan akan turut disertai Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) yang lain.

Ikatan Mahasiswa/i Johor (IKMAR) USM dengan penuh rasa tanggungjawab dan prihatin telah membuat permohonan kepada pihak USM untuk menghantar sukarelawan di negeri Johor.

Terima kasih kepada saudara Muhamad Nur Hazim Mazlan selaku Naib Yang Di-Pertua MPP USM (sekarang mantan) kerana bertindak pantas melakukan gerak kerja untuk sukarelawan selepas banjir di negeri Johor khasnya di Pagoh.

Ketika saya menulis perkara ini, satu pasukan sukarelawan telah bertolak ke Batu Pahat, Johor iaitu daripada Majlis Belia Negeri Pulau Pinang. Kami di USM nampaknya belum 'mampu' untuk sampai ke Batu Pahat walaupun saya sendiri berasal daripada Batu Pahat.

InsyaAllah akan ada satu lagi misi ke Johor iaitu bersama dengan Gabungan Anak Johor. Gabungan Anak Johor adalah gabungan daripada persatuan-persatuan anak negeri Johor di IPTA.

Sekali lagi terima kasih kepada semua yang turut serta dalam operasi sukarelawan ini. Terima kasih kepada MPP dan USM. Terima kasih kepada rakan-rakan daripada negeri lain yang sama-sama turut serta dalam membantu sebahagian penduduk negeri Johor yang malang.

"KAMI MAHASISWA/I PRIHATIN"

Tiada ulasan:

Catat Ulasan