Followers

Isnin, Mac 05, 2012

Rumah siap, pahat patah..

Salam dan salam sejahtera.

Rumah siap, pahat patah.

Pada 2 hingga 4 Mac 2012 telah diadakan program Interaksi Belia-Siswa Johor (IBSJ) di Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Skudai.Tahun lalu program yang sama diadakan di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Bangi dengan nama Karnival Sukan Anak Johor.

Tahniah kepada UTM khususnya sekretariat anak Johor yang bertungkus lumus dalam menjayakan program tersebut.

Untuk makluman semua, program IBSJ yang diadakan di UTM itu adalah dianjurkan secara bersama Pertubuhan Belia 4B Negeri Johor.

Di dalam ucapan penutup Pengerusi Belia 4B Negeri Johor telah menyatakan bahawa program berkenaan adalah anjuran mereka dan dibantu melalui tenaga para sekretariat di UTM.

Saya turut dimaklumkan oleh Pengerusi Gabungan Anak Johor (GAJ) bahawa program tersebut menerima dana sebanyak RM280 ribu.

Penyumbang-penyumbang yang diberitahu kepada saya adalah daripada Timbalan Perdana Menteri, Menteri Keselamatan Dalam Negeri, Menteri Pengajian Tinggi, dan Menteri Besar Johor. Saya tidak pasti sama ada terdapat pihak-pihak korporat yang menyumbangkan dana untuk program tersebut.

Program IBSJ telah dirasmikan oleh Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Razali Ibrahim di Stadium UTM. Ucapan beliau bukanlah kosong tetapi disertakan dengan dana.

Saya akan mencatatkan kenyataan Pengerusi Belia 4B Negeri Johor dan Timbalan Menteri Belia dan Sukan semasa berucap di dalam majlis pembukaan.

Mungkin kenyataan itu adalah sekadar gurauan tetapi gurauan itu adalah tidak kena dengan tempatnya.

Saya hanya boleh mencatatkan di sini bahawa Ikatan Mahasiswa/i Johor (IKMAR) Universiti Sains Malaysia terguris hati dengan kenyataan Pengerusi Belia 4B Negeri Johor dan Timbalan Menteri Belia dan Sukan yang juga Naib Ketua Pemuda UMNO Malaysia.Kami menanti permohonan MAAF daripada dua orang pemimpin yang masih bertaraf BELIA. Jangan kerana kenyataan bodoh mereka itu, kami generasi muda mengubah arah untuk tidak menyokong dan mengundi Barisan Nasional pada pilihan raya umum yang akan datang.

InsyaAllah, saya akan catatkan kenyataan dua orang pemimpin tersebut pada penulisan yang akan datang.

Terima kasih kepada Menteri Besar Johor yang bersama-sama mahasiswa/i seluruh IPTA di UTM. Terima kasih kerana menyumbangkan sebanyak RM40 ribu untuk makanan yang sangat enak di makan dan kami semua tidak akan lupa akan makanan tersebut.

Terima kasih kepada para sekretariat yang sangat ceria dan berbudi bahasa terhadap para peserta. Terima kasih kepada penganjur yang sudi mendengar kritikan dan saranan serta teguran bagi memperbaiki kesilapan pada hari pertama dan akhirnya tidak berulang pada hari kedua dan ketiga.

Terima kasih tidak terhingga kepada pihak-pihak yang sentiasa memastikan kami semua tidak kelaparan sepanjang berada di sana. Terima kasih juga kepada urusetia yang menepati masa dalam memberikan kunci bilik penginapan kepada para peserta.Kepada adik-adik saya di Ikatan Mahasiswa/i Johor (IKMAR), pergilah berjumpa dengan Ketua Menteri Pulau Pinang yang berjiwa rakyat itu. Beliau sentiasa merendah diri dan pemurah. Mungkin hendak berjumpa Ketua Menteri Pulau Pinang lebih mudah berbanding hendak berjumpa dengan Menteri Besar Johor.

*Ini hanya kisah mitos.

1 ulasan:

  1. Terima kasih kerana menyumbangkan sebanyak RM40 ribu untuk makanan yang sangat enak di makan dan kami semua tidak akan lupa akan makanan tersebut.

    Terima kasih kepada para sekretariat yang sangat ceria dan berbudi bahasa terhadap para peserta. Terima kasih kepada penganjur yang sudi mendengar kritikan dan saranan serta teguran bagi memperbaiki kesilapan pada hari pertama dan akhirnya tidak berulang pada hari kedua dan ketiga.

    Terima kasih tidak terhingga kepada pihak-pihak yang sentiasa memastikan kami semua tidak kelaparan sepanjang berada di sana. Terima kasih juga kepada urusetia yang menepati masa dalam memberikan kunci bilik penginapan kepada para peserta.

    BalasPadam