Followers

Ahad, Mac 11, 2012

"...terlepas cakap..." - Minta henti sementara...

Salam dan salam sejahtera.

Perdana Menteri seorang pemimpin yang berani dan layak menjadi pemimpin kerana mengaku kesilapan yang telah dilakukan oleh Barisan Nasional semasa beliau mengadakan lawatan di Kedah pada awal bulan Mac yang lalu.


Rasa bangga apabila seorang pemimpin utama negara memohon maaf walaupun  kesilapan Barisan Nasional di Negeri Kedah bukanlah dilakukan semasa pentadbiran beliau. Namun begitu, sebagai pemimpin yang memimpin parti dan negara pada hari ini beliau berani mengakui kesilapan parti pimpinannya dan memohon maaf secara terbuka.

Jika seorang pemimpin utama mampu dan berani memohon maf secara terbuka, mengapa orang bawahan beliau (jawatan selain Perdana Menteri) tidak berani mengungkapkan permohonan maaf selepas terlepas cakap semasa berucap?

Saya sendiri telah dinasihatkan untuk menghentikan sementara isu mengenai "...terlepas cakap..." oleh orang berjawatan yang mengakibatkan rasa tidak puas hati pihak yang mendengar.

Saya sendiri tidak faham mengapa perlu saya menghentikan isu berkenaan. Rasanya mungkin disebabkan pilihan raya yang akan diadakan pada bila-bila masa maka isu tersebut perlu dihentikan demi untuk menjaga nama baik parti.

Baiklah, isu ini akan dihentikan buat sementara sekiranya mendapat keizinan daripada pihak-pihak tertentu khususnya pihak yang terasa hati dengan kata-kata tersebut.

Untuk makluman, saya tidak suka berurusan dengan orang tengah.

Selagi pihak berkenaan tidak memohon maaf atau bersemuka dengan hasrat ikhlas untuk memohon maaf, maka isu ini akan dibiarkan berterusan.

Saya juga telah dikhabarkan oleh pegawai tertentu bahawa isu ini telah selamat sampai ke telinga pemimpin atasan yang berani memohon maaf kepada rakyat Negeri Kedah.

Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada barisan pegawai yang telah menyuarakan suara anak-anak Johor di Pulau Pinang ini. Alhamdulillah kerana kami ada saluran khusus untuk digunakan. Saluran terbaik ini adalah pilihan utama kerana saluran berdemonstrasi di jalanan adalah pilihan terakhir yang tidak kurang baiknya.

1 ulasan:

  1. heheh..kita sahut cabaran! tunjukkan pada kertas undi nnt!

    BalasPadam