Followers

Selasa, Mei 29, 2012

nizar si BONEKA DAP BIADAB!!

Salam dan salam sejahtera.

BIADAB!! KURANG AJAR!! PENDERHAKA!!

Itulah perkataan yang sesuai ditujukan terhadap bekas Menteri Besar Perak, Mohammad Nizar Jamaluddin.


Bekas Menteri Besar BONEKA DAP yang menjadi MB BONEKA selama 11 bulan di Perak itu secara BIADAB dan KURANG AJAR membuat kenyataan di twitternya seperti di bawah;

Nizar perlu buat KAJIAN sebelum bercakap mengikut nafsu politik sahaja. Kami rakyat Johor tahu bahawa Baginda Sultan Johor adalah Sultan berjiwa rakyat, prihatin dengan masalah rakyat dan banyak orang mengetahui bahawa Baginda memiliki perniagaan dan tidak perlu dana daripada Kerajaan Negeri.

Di bawah ini pula saya sertakan kenyataan daripada Duli Yang Amat Mulia Tunku Mahkota Johor;


"Keluarga Diraja Johor tidak pernah mengambil apa-apa wang daripada kerajaan sejak zaman Almarhum Sultan Ibrahim. Selesa untuk tidak meminta dari MB atau dari mana-mana pegawai Kerajaan. Wang yang diperuntukkan kepada Bapa saya dan saya setiap bulan sebagai Sultan dan Tunku Mahkota dimasukkan ke dalam Yayasan Iskandar dan Yayasan Ibrahim. Ini bertujuan (Yayasan Iskandar dan Yayasan Ibrahim) untuk membantu rakyat dan Kerajaan Negeri Johor. Sejak saya menjadi Raja Muda, tidak sekali-kali saya mengambil 1 sen daripada kerajaan hingga ke hari ini. Ia Wang Rakyat saya. Jadi sebelum Anda buka mulut anda, sila selidik."


Nizar Boneka DAP sudah menderhaka terhadap Sultannya sendiri. kini, Nizar Boneka DAP cuba untuk menderhaka terhadap Sultan/Raja Melayu yang lain pula.

Sekali menderhaka pasti akan terus menderhaka. Mungkin.

Nizar Boneka DAP tidak perlu resah dengan wang bidaan sebanyak RM520,000 itu kerana wang itu kembali kepada rakyat juga.

Apakah Nizar Boneka DAP yang menjadi MB Perak selama 11 bulan begitu BODOH sehingga tidak nampak RM520,000 akan menjadi salah satu sumber pendapatan kepada kerajaan???

Apakah Nizar Boneka DAP tidak tahu Almarhum Sultan Iskandar semasa menjadi Yang Di-Pertuan Agong ke-8 Baginda menyerahkan sepenuhnya elaun Baginda kepada badan kebajikan sehingga Baginda dikenali sebagai "Raja Yang Tidak Bergaji"???

Apakah Nizar Boneka DAP tidak tahu Baginda Sultan dan Tunku Mahkota menyerahkan elaun-elaun Baginda kepada sebuah Yayasan untuk membantu rakyat Baginda???

Daripada pengamatan saya, secara tersiratnya mereka khususnya yang mempunyai nama besar seperti mamat si penderhaka ini sebenarnya umpama duri dalam daging kepada negara ini.

Mereka pastinya tidak mahu negara ini mengamalkan sistem Raja Berperlembagaan. Adakah mereka mahu mengubah negara ini menjadi NEGARA REPUBLIK???

Nizar pasti mempunyai kisah hitam terhadap institusi beraja kerana Baginda Sultan Perak pernah menolak untuk membubarkan Dewan Undangan Negeri Perak, dan hal tersebut telah menyebabkan Nizar hilang jawatan Menteri Besar (BONEKA).

Kepada penyokong-penyokong NIZAR BONEKA DAP, sila baca blog ini. Nizar hina Proton tetapi mengagungkan Toyota Camry. http://harapan-esok.blogspot.com/2012/05/plat-www-1-dan-16-buah-toyota-camrymana.html

Nizar jangan lupa kenangan MANIS beliau bersama Toyota Camry seperti di bawah ini,

 

2 ulasan:

  1. semoga Allah merahmati Tuahku,,,, daulat tuanku... tuanku berjiwa rakyat... Kembara Mahkota menjadi bukti

    BalasPadam
  2. Nizar Boneka DAP tidak perlu resah dengan wang bidaan sebanyak RM520,000 itu kerana wang itu kembali kepada rakyat juga.

    Apakah Nizar Boneka DAP yang menjadi MB Perak selama 11 bulan begitu BODOH sehingga tidak nampak RM520,000 akan menjadi salah satu sumber pendapatan kepada kerajaan???

    - Berminat hendak tahu bagaimana wang itu 'kembali kepada rakyat' Boleh jelaskan?

    BalasPadam