Followers

Selasa, Mei 08, 2012

Tanggang Moden : Ruang dan Peluang

Salam dan salam sejahtera.

Sebelum ini media arus perdana secara besar-besaran telah memberi publisiti terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Bermula dengan kisah liwat, sehinggalah kepada video seks yang dikatakan di antara Ketua Pembangkang tersebut bersama perempuan cina di dalam sebuah bilik hotel.

Kini, media arus perdana mengalihkan tumpuan 'publisiti' kepada Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali.

Saya yakin para pembaca mengetahui mengenai Azmin Ali. Bukanlah isu seks tetapi isu 'Tanggang Moden'.

Secara peribadi saya melihat isu ini adalah isu keluarga dan tidak sewajarnya dilibatkan media di dalam perkara ini.

Beberapa rakan saya telah mengeluarkan pendapat bahawa media khususnya TV3 telah menggunakan ibu Azmin Ali untuk 'menghentam' beliau. Secara tersirat rakan saya berpendapat bahawa ibu Azmin itu telah dipergunakan oleh 'musuh-musuh' politik untuk menjatuhkan maruah dan kedudukan Azmin Ali itu sendiri.

Kami telah berbincang dari pelbagai sudut. Pelbagai andaian telah dibuat. Kami tidak melihat hanya daripada sudut sebagai ahli UMNO tetapi kami melihat dari sudut seorang yang neutral. Tiada yang salah dalam setiap perbincangan.

Pendapat saya mengenai ibu Azmin Ali itu begitu mudah. Ya sekadar pendapat budak hingusan (yang kononnya dibayar oleh pihak tertentu untuk menulis). Saya berpendapat ibu Azmin juga layak untuk menggunakan saluran media untuk 'merayu' anaknya kembali ke pangkuan keluarga. Umpama jejak kasih...

Namun begitu kami generasi muda UMNO (yang bermain di peringkat cawangan sahaja) sepakat mengatakan bahawa musuh politik Azmin telah menggunakan sepenuhnya ruang dan peluang yang sedia ada untuk menjatuhkan Azmin.

Dalam politik semuanya akan digunakan sebaik mungkin untuk menjatuhkan musuh-musuh politik.

Keaiban akan didedahkan supaya individu yang akan dipilih menjadi pemimpin benar-benar BERSIH dan bermoral.

1 ulasan:

  1. Politics in Malaysia is ridiculous. The politicians aren't doing what they are supposed to be doing. They bad mouth one another, they slander one another. This isn't going to help to develop the nation. This will only deteriorate the nation. Such a shame!

    BalasPadam