Followers

Sabtu, Februari 16, 2013

LGE : 2011 kutuk Johor, 2013 Penang juga tidak selamat

Salam dan salam sejahtera.

Petikan laporan akhbar Sinar Harian bertarikh 16 Februari 2013 amat menarik perhatian saya.


Ketua Menteri, Lim Guan Eng berkata, kenyataan Chang Yeow yang dipetik sebuah akhbar berbahasa Cina yang turut menyebut terdapat ancaman nyawa terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak, adalah tidak bertanggungjawab kerana bukan sahaja menakutkan rakyat Pulau Pinang, bahkan menjejaskan imej negeri ini di mata dunia.

Saya tidak mahu menggunakan laporan daripada akhbar Utusan Malaysia dan Berita Harian kerana sebahagian rakyat yang menyokong penuh setia Pakatan Rakyat (atau FUCKatan Rakyat) tidak akan percaya laporan akhbar arus perdana tersebut.

Sambil membaca laporan akhbar tersebut, saya tersenyum kerana Ketua Menteri Pulau Pinang yang terjun daripada Melaka ini mengeluarkan kenyataan sedemikian (rujuk tulisan berwarna merah di atas).

Sebab itulah kita dinasihatkan jangan menganiaya orang lain, kerana satu hari nanti kita akan menerima nasib yang sama.

Masihkah Setiausaha Agung DAP ini ingat, pada tahun 2011 dalam satu temuramah sebuah stesen radio di Australia dilaporkan beliau pernah mengeluarkan kenyataan seperti di bawah,

Johor bukanlah negeri yang selamat kerana penuh dengan jenayah dan peluang untuk diculik sangat mudah berbanding Pulau Pinang.

Jika Setiausaha Agung kepada parti yang tersilap mengira undi ini terlupa, saya harap beliau dan para pengikut 'KHALIFAH AGUNG' (kononnya) ini akan ingat semula.


Sekiranya ini Dato' Sri Najib dan belakang itu pula Datin Sri Rosmah, pasti puak-puak FUCKatan jadikan sebagai isu dalam setiap ceramah. OSTAJAH abby abadi yang dah insaf pun akan jadikan isu di twitter. Taubat la sangaatttt...

Sekian.

1 ulasan:


  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    BalasPadam