Followers

Rabu, Januari 04, 2012

901

Salam dan salam sejahtera.

Angka 901 kini dinanti-nantikan oleh banyak pihak khususnya mereka yang berada di pihak pembangkang. Parti Keadilan Rakyat (PKR) telah bertekad untuk mengumpulkan seramai 100,000 (seratus ribu) penyokong di hadapan Mahkamah Tinggi Jalan Duta pada 9 Januari 2012 ini. Tindakan tersebut merupakan tanda sokongan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Sedar ataupun tidak, akhirnya kes perbicaraan yang seringkali ditangguh, tangguh, tangguh, tangguh, tangguh, tangguh dan entah berapa kali ditangguh akan ditamatkan dengan satu keputusan yang akan diketahui pada 9 Januari ini. Sama ada Anwar bersalah ataupun tidak kesemuanya itu akan diketahui pada hari berkenaan. Putrajaya atau Penjarajaya.

Alhamdulillah ada juga usaha pihak tertentu khususnya pemimpin tertinggi parti-parti pembangkang yang berusaha untuk mengumpulkan seramai 100,000 orang bagi menyokong seorang insan 'anugerah Tuhan' dan gelaran baru seorang yang akan membebaskan.........saya tidak mahu menaip Imam Mahdi kerana itu terlalu mulia untuk insan yang terlalu banyak tuduhan itu.

Tidakkah puak-puak seperti mereka ini sedar, bahawa tindakan mereka akan menyusahkan banyak pihak? Mengganggu ketenteraman awam itu sudah pasti. Menyesakkan jalanraya itu juga pasti. Mereka sedar atau tidak? Atau mereka sebenarnya sudah terlalu taksub dengan insan bernama Anwar Ibrahim?

Aksi apakah yang bakal dipersembahkan pada 9 Januari ini? Berbaring di atas jalan itu pasti. Pertunjukkan solat hajat di atas jalanraya juga mungkin pasti. Laungan TAKBIR!! itu juga sudah pasti. Maki hamun itu sangat pasti. Laungan Hidup! Hidup! Anwar! Anwar! Agaknya pasti.

Mungkin itu adalah pertunjukkan yang wajib dilaksanakan.

Persoalannya, apakah tindakan pihak berkuasa untuk mengatasi perkara ini? Laporan polis khabarnya sudah beratus-ratus di buat oleh pihak yang tidak bersetuju rancangan perhimpunan haram 901 itu. Berapa banyak lagi laporan polis yang perlu dibuat untuk 'memaksa' polis bertindak?

Saya sudah menyampah dengan budaya demonstari di negara ini. Mengapa tidak ada tindakan untuk mengatasinya? Kebebasan bersuara? Bersuaralah, tiada siapa yang menghalang. Kebebasan berhimpun secara aman? Pastikah jumlah sebesar 100,000 orang itu kesemuanya sopan-sopan belaka? Jangan kerana seorang insan yang dituduh meliwat, mereka yang kononnya seramai 100,000 orang ini memaksa pihak polis 'meliwat' mereka dengan menyembur air, gas pemedih mata, bertindak kasar dan sebagainya terhadap mereka. Jangan selepas 'diliwat' oleh pihak berkuasa barulah mereka hendak menyalahkan kerajaan. Polis, FRU, dan pihak berkuasa yang lain bertindak berdasarkan laporan. Menjaga ketenteraman awam itu adalah tugas mereka.

Kepada mahasiswa/i yang berhasrat untuk hadir program 901 itu, bersedialah untuk dikenakan tindakan. Jangan sia-siakan harapan ibu bapa dan keluarga. Jangan berbangga sekiranya ibu bapa menyokong anda menyertai demonstrasi di jalanan. Sekiranya ada ibu bapa yang mendesak anak-anak mereka menyertai demonstrasi haram bagaimana pula? Sewajarnya mereka sekeluarga dihantar berjihad ke Palestin untuk menentang Israel. TAKBIR!!

Jangan menyusahkan orang lain! Sekiranya negara ini menjadi tidak terkawal dek kerana tindakan puak-puak jahil 901 ini, mereka adalah petualang dan pengkhianat kepada negara yang berada dalam keadaan aman dan tenteram sepanjang lebih 50 tahun ini.

2 ulasan:

  1. xnk tolong geng2 pekida n perkosa kat KL ke arini?... aritu mase BERSIH nk berperang bagai hahaha :D

    BalasPadam
  2. xpa la sebab geng2 LIWAT ramai kat sana, nanti kena LIWAT susah pulak..yg kena LIWAT berani bersumpah tapi yang meLIWAT berdolak dalih pulak kan..nasib baik pilih karpal singh jadi lowyer kan

    BalasPadam