Followers

Ahad, Januari 15, 2012

Ugut letup helikopter PM : Memalukan USM!!

Salam dan salam sejahtera.

Ugut letup helikopter PM: Pelajar USM ditangkap

Polis menahan seorang pelajar Universiti Sains Malaysia (USM) kampus kejuruteraan selepas membuat kenyataan berunsur ugutan menerusi laman blognya, di Georgetown hari ini.

Dalam kenyataannya pelajar terbabit dikatakan mahu meletakkan bom pada helikopter yang akan dinaiki Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dalam lawatannya ke kampus itu minggu hadapan.

Pelajar terbabit akan disiasat di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan penjara sehingga dua tahun atau denda atau kedua-duanya.

Ketua Polis Negeri Datuk Ayub Yaakob yang dihubungi mengesahkan perkara itu dan akan mengadakan sidang media mengenainya esok.

-Bernama***********************************************

Semasa saya kecil, saya hanya menonton budaya demonstrasi di negara luar melalui televisyen. Hari ini budaya demonstrasi sudah seperti menjadi kebiasaan di negara ini.

Nampaknya satu lagi budaya yang akan muncul di negara ini iaitu budaya PENGEBOMAN.

Sebagai bekas mahasiswa Universiti Sains Malaysia (Kampus Induk), saya mengutuk dan tidak bersetuju dengan tindakan yang dilakukan oleh pelajar Universiti Sains Malaysia (Kampus Kejuruteraan) untuk meletakkan bom di helikopter Perdana Menteri.

Yang Amat Berhormat Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak adalah Perdana Menteri Malaysia dan tindakan mahasiswa Kampus Kejuruteraan itu adalah satu tindakan JAHIL dan tidak BERAKAL kerana berniat membunuh Perdana Menteri.

Memalukan USM!!

*Seperti kata cikgu saya, "Hantar balik ............. mau?" (sedar dirilah weh!)

4 ulasan:

  1. hantar saja pulang kenegeri datok nenek moyang dia budak kurang ajar nie

    BalasPadam
  2. pundek... pandykutty...

    BalasPadam
  3. dah maen bom2 pulak...pas nie maen ap plak yer?...rasional ke??? tepuk dada taye selera...jangan sampai menjatuhkan maruah negara sendiri sudah le....

    BalasPadam