Followers

Khamis, Oktober 29, 2009

ADUN Keluar Parti Bateri 3A..

Salam Satu Malaysia..Salam Sejahtera..

Berita terkini mengenai Ahli Dewan Undangan Negeri Selangor yang keluar Parti Bateri 3A..
Ahli Dewan Undangan Negeri Selangor kawasan Pelabuhan Klang, Yang Berhormat Badrul Hisham Abdullah petang ini mengumumkan keluar daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan menjadi wakil rakyat bebas.
Pagi tadi Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim telah meminta beliau meletak jawatan sebagai ADUN kerana menerima aduan daripada rakyat kawasan DUN Pelabuhan Klang mengenai ketidakupayaan beliau menjalankan tugas sebagai wakil rakyat di kawasan itu.

YB. Badrul Hisham Abdullah diminta meletak jawatan sebagai ADUN kerana kegagalan beliau melaksanakan tugas di kawasan tersebut dan telah mencemarkan imej PKR itu sendiri.

Sebenarnya tindakan YB. Badrul Hisham Abdullah untuk keluar PKR ini telah di jangka sejak beberapa bulan lalu.

Jika beliau meletak jawatan sebagai ADUN maka pilihanraya kecil akan diadakan dan PRK ini akan melibatkan kos yang besar. Masa inilah akan berlaku pelbagai kisah pertengkaran antara puak yang bertanding. Tidak mustahil juga akan berlaku pelbagai bentuk fitnah bagi menyedapkan ceramah..

Apa-apa pun itu hak dia sebagai ADUN yang memenangi kerusi itu. Datuk Seri Anwar Ibrahim sendiri merupakan pelopor kepada 'lompat parti' ini. Tetapi ADUN Pelabuhan Klang dan ADUN-ADUN yang sebelum ini keluar PKR juga tidak lompat parti, mereka hanya keluar Parti Bateri 3A dan nyatakan sokongan kepada Barisan Nasional. Dia nak sokong siapa lagi? Cuma BN je yang ada kat dalam DUN tu..

Apa-apa pun, selamat mengamalkan demokrasi..

Salam demokrasi dan tolak demonstrasi jalanan..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan