Followers

Ahad, Januari 10, 2010

Tahniah Presiden MBM..

Salam.. Salam Sejahtera.. Salam Perpaduan.. Salam Satu Malaysia..

Pada ruangan ini saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada Encik Mohamed Maliki bin Mohamed Rapiee yang berjaya menjadi pemimpin utama kepada Majlis Belia Malaysia (MBM) bagi tahun 2010 sehingga 2012, InsyaAllah.

(Presiden dan Mantan Presiden)

Presiden Majlis Belia Pulau Pinang itu di pilih sebagai Presiden Majlis Belia Malaysia (MBM) bagi menggantikan Datuk Shamsul Anuar Nasarah yang sudah melebihi usia 40 tahun dan tidak mempertahankan jawatan tersebut. Beliau menang tanpa bertanding.

Sebagai anak Negeri Johor saya turut berbangga kerana anak kelahiran Kampung Baru Parit Ya'ani berjaya berada dikedudukan tersebut.

Saya juga berkongsi kegembiraan bersama-sama semua warga Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Seth, Yong Peng kerana beliau juga merupakan bekas pelajar sekolah ini.

Kali pertama mengenali beliau melalui telefon jelas menunjukkan beliau seorang yang akan membantu sesiapa jua yang memerlukan bantuan. Perjumpaan kali pertama di Dewan Utama Pelajar pada hari pertama di Institusi Pengajian Tinggi (IPT) ini juga jelas menunjukkan bahawa beliau bukanlah seorang yang sombong.

Saya pernah menemui beliau secara peribadi di Pusat Pengajian Jarak Jauh (PJJ) di IPT dan beliau seorang yang amat mesra, dan beliau hanya menggunakan bahasa "Aku dan Kau" bagi menunjukkan kemesraan itu. Untuk makluman, beliau juga seorang kaunselor.

Saya bukanlah seorang yang pandai membodek atau memuji setinggi langit, tetapi hanya sekadar ingin mengucapkan tahniah di atas komitmen yang baru diterima itu.

Sekali lagi salam tahniah diucapkan..

Wassalam..

2 ulasan:

  1. Tahniah diucapkan...Dia orang kampung aku juga...hahahahahahahahaha

    BalasPadam
  2. macam ketawa angkuh je..elok ketawa macam Tukar Tiub..kah kah kah kah kah

    BalasPadam