Followers

Ahad, Mac 14, 2010

Hubungan Dingin : Salah siapa???

Salam.. Salam Sejahtera..

Petang tadi ada perjumpaan atau sesi dialog di antara anak-anak negeri Johor bersama dengan Setiausaha Politik Menteri Pelajaran Malaysia iaitu Ustaz Syahrin Md. Jamaludin.

Alhamdulillah sesi yang berlangsung itu cukup ceria dan bebas melontarkan persoalan dan saranan.

Perkara yang cukup menarik dilontarkan ialah hubungan anak negeri Johor dengan kerajaan negeri cukup dingin. Ya memang dingin. Kenapa? Entahlah..

Kedinginan itu mungkin akan berubah seiring dengan perubahan pucuk pimpinan di negeri Johor itu sendiri. InsyaAllah hubungan mesra akan terjalin kembali di antara anak-anak Johor dengan kerajaan negeri Johor.

Mungkin anak-anak Johor diperantauan boleh mengundang baginda Sultan Johor yang baru untuk mencemar duli di dalam program-program yang bakal dilakukan pada sidang hadapan. Dan saya yakin dengan kehadiran baginda Sultan ini sudah tentu akan turut membawa rombongan kerajaan negeri yang begitu besar.

Siapakah yang dingin sebenarnya? Mungkin dalam perhubungan salah satu pihak perlu memanaskan keadaan supaya hubungan tidak menjadi dingin. Tapi itu umpama bertepuk sebelah tangan pula.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan