Followers

Khamis, Jun 23, 2011

BERSIH kena ugut? SANDIWARA je tu..

Salam.. Salam sejahtera..

Merepek!

Pemimpin BERSIH khabarnya menerima khidmat pesanan ringkas atau SMS yang berbaur ugutan bunuh.

Pelbagai tuduhan dilemparkan oleh para penyokong BERSIH terutamanya puak-puak pembangang.

Cuba kita pusingkan seketika keadaan.

Umpamakan bahawa Ambiga itu adalah tokoh atau pemimpin dalam Barisan Nasional yang menggerakkan BERSIH demi untuk menuntut pilihan raya yang adil di negeri-negeri yang dikuasai oleh PAS, DAP dan PKR. Kita umpamakan saja, bukan realiti.

Kalaulah sekiranya Ambiga itu di pihak BN dan beliau menerima SMS ugutan itu, saya yakin dengan penuh percaya akan ada suara-suara sumbang daripada pihak Pakatan Rakyat dan para penyokong yang menyokong memBABI buta mengatakan bahawa SMS itu dihantar dan direka oleh mereka sendiri dan bukannya musuh politik.

Maknanya mereka akan mengatakan bahawa SMS ugutan itu hanya sekadar sandiwara BN sahaja untuk mengaburi mata rakyat bahawa mereka ternacam.

Bolehkah saya membuat andaian seperti ini?

Di sini saya bebas menaip asalkan saya tidak mengugut mereka dengan ugutan bunuh.

Malangnya saya seorang Melayu. Jika saya seorang Cina atau India maka saya bebas mengkritik menggunakan kata-kata perkauman.

Hidup BERSIH!!

Saya tetap beranggapan bahawa SMS yang diterima oleh pemimpin BERSIH itu hanya sekadar sandiwara untuk meraih simpati rakyat supaya turun bersama ke jalan raya.

Semua itu hanya SANDIWARA..

Sekian.

1 ulasan:

  1. USAH PERCAYA DENGAN CAKAP ORANG KAFIR LAGI FASIK TU DAN YANG DIA TAHU HANYA UNTUK HAPUS MELAYU DAN KUCAR KACIR MELAYU DI TANAH MELAYU INI. BIAR ORANG BODOH SAHAJA IKUT KATA DIA TU. KITA SEBAGAI ORANG MELAYU KENA FIKIR DAN TENGIK SIAPA SI AMBIGA TU. DIA TU PENENTANG AGAMA KITA

    BalasPadam